De smederij

De smederij

De smederij

Op de Utrechtse heuvelrug vindt u Smederij Heuvelrug, een smederij die ambachtelijk maatwerk levert. Van generatie tot generatie heeft de familie Drost zich bezig gehouden met metaalbewerking. De ouders van Henk Drost waren eigenaren van een metaalwarenfabriek in Rhenen. In 1998 heeft Henk Drost de ambacht voortgezet met zijn eigen smederij en onderhoudswerkplaats in Driebergen. Henk heeft het smidsvuur van zijn vader gekregen.
In de werkplaats van Henk Drost wordt gesmeed. Hier wordt gewerkt met staal, het is wat je ziet en wat je proeft. Klanten genieten van de nostalgie die een smederij met zich mee brengt. Per slot van rekening kan het beroep gerekend worden tot een van de oudste beroepen op aarde.

 

Een kunstenaar van staal

Tegenwoordig is een ijzersmid en het smeden van metaal verheven tot een kunst. Bij Henk Drost bent u op de juiste plek voor persoonlijke service en oplossingsgericht werk. “Voordat ik aan de slag ga met een nieuw project komen mensen vaak eerst even langs of ik ga zelf kijken wat er nodig is. In mijn werkplaats schets ik wat de klant beschrijft. Tijdens het productieproces vinden klanten het leuk om nog even te komen kijken. (foto product: Een lantaarn voor buiten of stalen meubeltjes voor in de tuin). 

Het geheim van de smid

Vele uitdrukkingen en gezegden zijn voortgekomen uit het smidsambacht. Het geheim van de smid, wat betekent dat iets alleen bekend is bij ingewijden komt uit de tijd van de kruistochten. De ridders maakten kennis met bijzonder sterke zwaarden. Het geheim van deze sterke zwaarden was de toevoeging van koolstof tijdens het bewerkingsproces. Dit geheim namen de ridders mee terug naar West-Europa.
Het geheim van deze smid: goed communiceren en creatief meedenken.

WILT U MEER INFORMATIE?

NEEM GERUST CONTACT OP

CONTACT